Törmäsin Kirsin keittiössä hyvän oloiseen Mokkapalojen ohjeeseen. (laittaisin linkkiä, mutta linkitys ei edelleenkään toimi!!!) Kirsillä oli myös tämä kuorrutteen ohje ja piti tätäkin päästä testaamaan. Monesti oon etiskelly hyvää mokkapalojen ohjetta, mutta en oo onnistunu löytämään. Tämä ohje vaikutti hyvältä ja niin myös oli. Ihanan mehevä pohja tuli ja kuorrutekkin oli erinomaista. Suosittelen! Paitsi ei tämä tällä kuorrutteella enää mikään Mokkapalojen ohje ole, mutta tähän pohjaan voi sitte tehä myös sen perus Mokkapalojen kuorrutteen ni saapi Mokkapaloja :)

 

Suklaapiirakka

 

Pohja:

2½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1½ tl soodaa
1 dl bulgarianjogurttia
2 munaa

Kiehauta, vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa. Jäähdytä seos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariini-seos siihen. Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita puuhaarukalla.
Laita pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorrute:

1 levy Marabou maitosuklaata

2 prk smetanaa

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Sekoita sula suklaa smetanan joukkoon. Levitä kuorrutus jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele nonparelleilla.

 

Nämä reseptit on kopioitu suoraan Kirsiltä. Kiitos vaan ohjeista :)