... niin me leipastiin Tiikerikakkua :)

Minä en oo montaakaan kertaa Tiikerikakkua leiponut, mutta Sohvi pyysi tämän kevään lakkiaisissa, että voidaanko joskus tehä tätä kakkua kotona. Se on Sohvin herkkua. No me nyt tekastiin tällä kauniilla ilmalla kakkuja kaksin kappalein - kun suosituksena oli, että lapset pois auringosta - ja viijään kakkua raksoillekkin (meidän ja minun äitin, ovat vierekkäin).

Ohje on täältä.

 

Tiikerikakku

Ainekset
200 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansaniljasokeria

Raidat
1/3 kakkutaikinaa
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl kermaa

 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Ota taikinasta noin yksi kolmasosa eri kulhoon ja lisää siihen Kaakaotomusokeri siivilöiden sekä kerma. Sekoita tasaiseksi.

Levitä voidellun, korppujauhotetun kakkuvuoan pohjalle ohut kerros vaaleaa taikinaa ja sen päälle ohut kerros ruskeaa taikinaa. Tee samanlaisia taikinakerroksia vielä yksi tai kaksi, jätä pinnalle vaaleaa taikinaa.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alaritilätasolla 50-55 minuuttia.