torstai, 4. maaliskuu 2010
Tein sunnuntain me&i-kutsuille myös tätä tacopiirakkaa. Ohje oli yhteishyvässä ja löytyy myös täältä. Tosi ihanaa oli, ja piirakka menikin kokonaan. Tein sitte maanantaina uuden, että ukkokultakin pääsi maistamaan. Mun tekemät muutokset on suluissa kursivoidulla tekstillä.
Tacopiirakka
1 (400 g) pakastepiirakkataikinaa
Täyte:
1 pussi (40 g) texmex-mausteseosta
400 g tomaattimurskaa (ensimmäiseen laitoin valkosipulitomaattimurskaa ja toiseen paseerattua tomaattia ja 4 valkosipulinkynttä)
0,5 prk salsakastiketta (medium)
1 dl jalopenoviipaleita (jätin pois ja laitoin tilalle paprikaa ja toiseen piirakkaan paprikaa ja sipulia)
Pinnalle:
2 dl juustoraastetta (laitoin valmiiksi raastettua emmentalia pikku pussillisen)
Kauli sulanut pakastetaikina hieman suuremmaksi levyksi ja nosta kaulimen avulla irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Ruskista jauheliha ja mausta mausteseoksella. Lisää pannulle vesi ja tomaattimurska sekä puolet salsakastikepurkista. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä kastike. Sekoita joukkoon jalapenoviipaleet ja levitä jäähtynyt kastike piirakkataikina päälle. Sekoita kulhossa maitoa ja muna ja valuta täytteen päälle. Viipaloi tomaatit ja levitä piirakan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakka 175-astseissa uunissa tunnin ajan. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kera.
Kommentit