Törmäsin jokin aika sitten blogeja selaillessani vaahtokarkkien ohjeeseen ja innostuin tekemään niitä ystävänpäivälahjaksi. Ohje on mm. täältä ja täällä. Kopioin ohjeen alle. Minä pursotin - ohjeesta poiketen - leivinpaperille suoraan nokareita enkä pötköjä.

Aineet:


200g sokeria
2 rkl glukoosia
0,5 dl vettä
7 liivatetta
100g valkuaista
1 rkl vaniljasokeria
elintarvikeväriä
tomusokeria
maissitärkkelystä

Ohje:


Mittaa sokeri, glukoosi ja vesi kattilaan.
Laita liivatteet kylmään veteen.
Erota valkuaiset keltuaisista ja kaada valkuaiset suureen kulhoon.
Sekoita 50/50 tomusokeria sekä maissitärkkelystä ja siivilöi leivinpaperin päälle.
Kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi keskilämmöllä. Liemen ollessa 100'C, aloita valkuaisten sekä vaniljasokerin vatkaus sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista vielä senkin jälkeen, kun vaahto on kiinteää.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne mikrossa liuokseksi, välillä sekoittaen. Lisää liemeen halutessasi elintarvikeväriä.

Kun sokeriliemi on 127'C, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon, koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti muutama min ja kaada sen jälkeen sekaan lämmin liivateliemi. Jatka vatkaamista vielä, kunnes seos sakenee, muuttuu kiiltäväksi ja jäähtyy hiukan.
Laita massa pursotinpussiin, jossa sileäreunainen tylla ja pursota seos pitkiksi  tangoiksi tomusokerilla ja maissitärkkelyksellä peitetylle pellille.  Anna tankojen olla huoneenlämmössä pari tuntia. Katkaise jähmettyneet tangot vaahtokarkeiksi.
Kieritä jäähtyneet karkit tomusokeri-maissijauhoseoksessa.
Säilytä suljetussa tölkissä huoneenlämmössä.