Eilen väänsin näitä suklaatryffeleitä puolilleöin. Ohjeen löysin kirjasta Suklaa (Linda Collister). Tuon Marianne-version sovelsin omasta päästä ja musta olivat ehkä parempia, ku nuo pelkät suklaa-versiot.

482602.jpg

Kuvassa: Marianne-Suklaatryffelit, päällä kaakaojauhetta. Suklaatryffelit, päällä Wienernougat Crush

 

Suklaatryffelit  n.40kpl

2 dl kuohukermaa

300g hienoksi pilkottua tummaa suklaata (tai 200g tummaa suklaata ja 100g Marianne crushia)

 

kuorruttamiseen:

250g sulatettua tummaa suklaata

hienointa kaakaojauhetta siivilöitynä (tai mitä nyt sitten pintaan haluatkin...)

 

Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se hitaasti kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja anna kerman jäähtyä useita minuutteja.

Laita pilkottu suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja lisää kuuma kerma. Sekoita varovasti, kunnes seos on tasaista - älä sekoita liikaa tässä vaiheessa. Anna seoksen jäähtyä. Jos teet Marianne-version niin lisää Mariannet vasta jäähtyneeseen seokseen.(minä laitoin nopeuttaakseni hetkeksi jääkaappiin) Kun seos on jäähtynyt, mutta ei vielä jähmettynyt, vatkaa sitä voimakkaasti puukauhalla, kunnes se on hyvin paksua, vaaleaa ja kuohkeaa. (laitoin tässäkin välissä seoksen hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, näin sitä oli helpompi käsitellä.)

Pyörittele (kahdella teelusikalla tai kämmenten välissä) seoksesta palloja ja aseta pallot leivinpaperin päälle. Anna tryffelien jähmettyä kylmässä.

Kun olet valmis viimeistelemään tryffelit, sulata 250g tummaa suklaata. Kasta tryffelit sulassa suklaassa kahta haarukkaa apuna käyttäen. Aseta kuorrutetut tryffelit takaisin leivinpaperin päälle ja odota, kunnes kuorrute on lähes jähmettynyt.

Kun suklaakuorrute on vielä pehmeää, kierittele tryffelit kaakaojauheessa tai wienernougat crushissa.

Säilytä tryffelit ilmatiiviisti pakattuna viileässä.

482603.jpg