Sain raparperejä ja niistä syntyi tällainen piirakka :)
Raparperipiirakka
Pohja:
4,5 kkp vehnäjauhoja
3 kkp sokeria
3,5 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 kkp maitoa
3 kananmunaa
190g margariinia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, kananmunat ja sula margariini ja sekoita hyvin. Kaada taikina uunipellille.
Raparperitäyte: (tee tämä ensimmäisinä)
500g raparperiä pilkottuna
1 dl sokeria
1 dl vettä
Laita aineet kattilaan ja anna kiehua kunnes täyte on hillomainen. Levitä täyte taikinan päälle.
Päälle:
100g margariinia
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
"Nypi" kuivat aineet pehmeään margariiniin. Ripottele piirakan päälle.
Paista piirakka 200 asteessa (muistaakseni 30 min... en tarkkaan muista kauanko paistoin... mutta tarkista kypsyys ja tarvittaessa paista pitempään :) )
Kommentit