Sain raparperejä ja niistä syntyi tällainen piirakka :)

709497.jpg

Raparperipiirakka

Pohja:

4,5 kkp vehnäjauhoja

3 kkp sokeria

3,5 tl vaniljasokeria

3 tl leivinjauhetta

1,5 kkp maitoa

3 kananmunaa

190g margariinia

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, kananmunat ja sula margariini ja sekoita hyvin. Kaada taikina uunipellille.

 

Raparperitäyte: (tee tämä ensimmäisinä)

500g raparperiä pilkottuna

1 dl sokeria

1 dl vettä

 

Laita aineet kattilaan ja anna kiehua kunnes täyte on hillomainen. Levitä täyte taikinan päälle.

 

Päälle:

100g margariinia

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

 

"Nypi" kuivat aineet pehmeään margariiniin. Ripottele piirakan päälle.

Paista piirakka 200 asteessa (muistaakseni 30 min... en tarkkaan muista kauanko paistoin... mutta tarkista kypsyys ja tarvittaessa paista pitempään :) )