Mansikka-Valkosuklaakakku
150 g digestive keksejä
80 g suolaamatonta voita
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
0,5 dl sitruunamehua
3 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (väh 5 min). Vatkaa tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Vaahdota vaniljakastike. Sulata suklaa. Sekoita suklaa tuorejuustoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi ja sulata joukkoon kuivaksi puristellut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaa seokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljakastike. Sekoita varovasti. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Kommentit