Mansikka-Valkosuklaakakku

 

 

150 g digestive keksejä

80 g suolaamatonta voita

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g valkosuklaata

0,5 dl sitruunamehua

3 liivatelehteä

 

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (väh 5 min).  Vatkaa tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Vaahdota vaniljakastike. Sulata suklaa. Sekoita suklaa tuorejuustoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi ja sulata joukkoon kuivaksi puristellut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaa seokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljakastike. Sekoita varovasti. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.