Tämä kakku on tehty Valion ohjeella, täällä. Ohje löytyy myös Valion valkosuklaa-lime rahka purkista.
Valkosuklaa-limekakku
12 annosta
pohja:
150 g keksejä, esim. Digestive
75 g voita sulana
täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2 rkl sokeria
1-2 rkl vettä
koristeluun:
valkosuklaata
sitruunamelissan tai mintun lehtiä
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Sekoita pieneksi rouheeksi murennetut keksit ja voisula. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte muruseoksen päälle. Tasoita. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
Irrota kakku tarjolle. Koristele valkosuklaalastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Kommentit