Tämä kakku on tehty Valion ohjeella, täällä. Ohje löytyy myös Valion valkosuklaa-lime rahka purkista.

 

Valkosuklaa-limekakku

 

12 annosta

 

pohja:

150 g keksejä, esim. Digestive

75 g voita sulana

 

täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime

2 rkl sokeria

1-2 rkl vettä

 

koristeluun:

valkosuklaata

sitruunamelissan tai mintun lehtiä



Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Sekoita pieneksi rouheeksi murennetut keksit ja voisula. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte muruseoksen päälle. Tasoita. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
Irrota kakku tarjolle. Koristele valkosuklaalastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.