Kokeilin nyt toistamiseen tätä Suklaatryffelikakkua ja ei tämä vaan onnistu. Yleensäkkään nämä ei onnistu koskaan nämä tämmöset suklaakakut.  Taidan jo luovuttaa... pöh!



Pitäs näyttää tältä...



... mutta mulla nousee näihin aina tällainen vaalea pinta :( Tässä siis kuvaa vaan tuosta pinnasta. Se lähtee tosi helposti pois...



Mie riivin siis tuon pinnan pois ja tein tällasia leivoksia. Pinnalla kuohukermaa, mansikka, marenkia ja mansikka strösseliä. Kyllähän tuo perheelle maistu, vaikka ulkonäkö on ihan hirrveee.

Suklaatryffelikakku

250g tummaa suklaata pieninä paloina
125g suolatonta voita
1/2 dl kuohukermaa
4 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
1 1/2 dl sokeria
2rkl kaakaojauhetta siivilöitynä
tomusokeria pinnalle

1. Sulata suklaa, voi ja kerma kulhossa hiljalleen liehuvan vesikattilan päällä. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä viisi minuuttia.

2. Vatkaa keltuaiset ja 1dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita se jäähtyneeseen suklaaseokseen.

3. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon loput sokerista. Kääntele valkuiasvaahto ja siivilöity kaakaojauhe keltuaisseokseen, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin.

4. Vuoraa leivinpaperilla 23 cm:n pyöreä irtopohjavuoka ja sirottele pohjalle vähän kaakaojauhetta. Kaada taikina vuokaan ja paista esilämmitetyssä 180-asteisessa uunissa 35 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja kumoa kakku sitten tarjoiluastiaan. Koristele suklaatryffelikakku tomusokerilla, leikkaa viipaleiksi ja tarjoile kermavaahdon ja mansikoiden kera.