Mulla oli eilen synttärit ja tein tällasta kolmikerroksista suklaa-juustokakkua tarjolle. Ohjeen löysin netissä surffaamalla. Ohje täältä.





Alla oleva ohje on kopioitu suoraan tuolta linkistä. Minun muutokset ja mietteet kursivoituna.

Kolmikerroksinen suklaa-juustokakku

Pohja:


390 g Oreo-keksejä, täyte poistettuna (laitoin 1,5 pkt Kantolan Dops Brownieita ja en poistanut täytteitä)
210 g voita, sulatettuna (laitoin n.100g)

Täyte :

1 ¼ dl vettä
2 rkl liivatejauhetta (aika jämäkkä kakku tuli. taidan laittaa 1,5 rkl seukki kerralla)
800 g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamaton
2 ½ dl maitoa
2 ½ dl sokeria
120 g valkoista suklaata
120 g maitosuklaata
120 g tummaa suklaata
5 dl kermaa, vaahdotettuna

Koristeet:

suklaalastuja


Murskaa Oreo-keksit tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita massa leivinpaperoituun pienehköön irtokakkupohjavuokaan. (Näin saat kakkuun lisää korkeutta. Voit myös tuplata annoksen, jos käytät isompaa irtokakkuvuokaa). Paina massa tasaiseksi. (Minusta tätä ei kannata enää tuplata. Kakusta tulee tosi tosi iso. Tein kakun tuohon Tupperwaren irtopohjavuokaan, mikä vähän tuolla kuvassa pilkottaa ja kakku mahtu siihen nippa nappa. Normisti säilytän tuohon vuokaan tehdyt kakut Tupperwaren Juhlakuvussa, mutta tämä kakku ois jääny kanteen kiinni, ni jouduin siirtämään kakun eriin kakkukupuun. Eli siis tosi iso kakku kyseessä. Minusta tästä ohjeesta vois hyvin jättää 200g tuorejuustoa pois...)

Laita pohja jääkaappiin noin 30 minuutiksi ja tee sillä aikaa täyte.

Laita kulhoon vesi, ripottele liivatejauhe päälle ja anna seistä.

Seuraavaksi sekoita Philadelphia-juusto ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Jaa tuorejuustomassa kolmeen eri kulhoon niin, että jokaisessa kulhossa on sama määrä massaa. Sulata liivate vesihauteessa niin, että se sulaa. (Minä pidin liivatetta pienen hetken mikrossa)

Sulata maitosuklaa, tummasuklaa ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa mikroaaltouunissa. Sekoita jokaiseen tuorejuustokulhoon eri suklaat. Jaa liivate kolmeen osaan ja lisää kuhunkin juusto-suklaakulhoon yksi osa. Jaa valmiiksi vaahdotettu kermavaahto kolmeen osaan ja lisää kuhunkin kulhoon yksi osa kermavaahdosta. Sekoita kukin täyte hyvin sekaisin. Ota kakkupohja pois jääkaapista ja lisää ensimmäinen täytekerros eli valkosuklaa. Laita kakku vähäksi aikaa jääkaappiin jäähtymään, noin 20 minuutiksi. Sen jälkeen kaada maitosuklaakerros ja laita kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Lisää vielä lopuksi tummasuklaakerros. Anna kakun olla hyvin kelmuun käärittynä jääkaapissa muutaman tunnin, tai yön yli. Koristele suklaalastuilla.