Iloista ja maukasta pääsiäistä kaikille lukijoille :)

Täällä ollaan edelleen vaikka päivityksiä ei kovin tiuhaan tulekkaan. En taho millään ehtiä leipomaan. Kolmivuorotyö, kolme lasta ja koko perheen tanssiharrastus vie kaiken ajan ja kaikki voimat. Mutta missään nimessä en lopeta tätä, hiljaista vaan on. Kiitokset teille jotka jaksatte käydä ja kommentoittekin vielä, son kivvaa ;)

Viikko sitten oltiin Espoon Barona Areenalla Streettanssien Sm-kisoissa ja Sohvi oli siellä tanssimassa. Pronssimitali tuli lasten katutanssimuodostelmasta :)

Elikkäs nyt sitte juhlitaan vaikka sitä mitalia tässä samalla pääsiäiskakulla ;)

Halusin kokeilla tätä kakkua, koska tämä on nyt hyppinyt silmille koko kuukauden, sillä tämä resepti löytyy Valion tämän vuoden seinäkalenterista huhtikuun kohdalta :D Töissä näitä kalentereita on siellä täällä ja aina se vaan hyppii silmille :D :D Ja kalenterissa vielä luvataan, että pääsiäisenä saa herkutella ;D

Resepti löytyy myös täältä.

Suklaa-juustokakku

Pohja:

1 pak (175g) minttu Dominoja

50 g voita

(tuo voimäärä on mielestäni liikaa tuohon keksimäärään. lisäsin vielä puoli pötköllistä keksejä joukkoon)

Täyte:

4 liivatelehteä (laitoin 2)

1 rkl kahvia

200 g taloussuklaata

1 ras (200g) maustamatonta tuorejuustoa

1 1/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 dl kuohukermaa

 

Valmistusohje:

 

Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.
Sulata suklaa vesihauteessa (sulatin mikrossa) ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää liivate, sokerit ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.

 

Minä koristelin pääsiäisteemalla :)