Tänään juhlittiin mun synttäreitä tällaisella juustokakulla. Meillä töissä tehdään vanilla premium jogurtteja ja nyt uutena makuna on tullut mandariini-juustokakku. Heti kun maistoin sitä sain idean, että teen siitä oikean kakun.

Tämä kakku on tehty halkaisijaltaan n.27cm vuokaan ja kakku on kohtuu korkea, mutta voit puolittaa täytteen aineet niin saat pienemmän kakun.

 

Mandariini-juustokakku

 

pohja:

300 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä (jos teet pienemmän kakun 200 g on varmaan soppeli määrä)

50 g voita (pienempään kakkuun n. 30 g)

 

täyte:

800 g (2prk) Vanilla Premium mandariini-juustokakku jogurttia

1 pkt Viola appelsiinituorejuustoa (jos puolitat ohjeen voit kuitenkin laittaa koko purkin tuorejuustoa)

4 dl vispikermaa

0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

 

pinta:

2 prk (n.600 g) mandariinilohkot sokeriliemessä (näitä ei voi suoraan puolittaa, koska muuten mandariineja ei riitä koko kakun pinnalle)

4 liivatelehteä

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (väh. 5min)

Murenna keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele keksiseos irtoreunavuoan pohjalle.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon sokerit. Kuumenna sitruunamehu ja lisää liotetut liivatelehdet kuuman mehun sekaan. Kaada mehu-liivateseos tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen (esim. sähkövatkaimella). Lisää joukkoon jogurtit. Vaahdota vispikermat ja lisää vaahto lopuksi muun täytteen joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa useita tunteja ennen pinnan lisäämistä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (väh. 5 min). Kaada mandariinien sokeriliemet kulhoon ja asettele mandariinilohkot jämähtäneen kakun pinnalle. Kuumenna pieni määrä sokerilientä erillisessä astiassa ja sekoita liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen muun sokeriliemen joukkoon. Kaada seos varovasti kakun pinnalle. Anna jämähtää jääkaapissa muutama tunti.