Tämä kakku onnistui epä, mutta oli kyllä loppujen lopuksi hyvvää. Jompi kumpi vaahto - valkuais tai keltuais - nousi paiston aikana pintaan, luulen että valkuaisvaahto :(  Raavin sen kerroksen pois ja peitin jälet kermavaahdolla ;) Kakku sai jopa kehuja me&i-vierailta, joten ei se ihan pilalle menny, vaikka ei tullu sitä mitä piti.

Suklaatryffelikakku

250 g tummaa suklaata pieninä paloina

125 g suolatonta voita

1/2 dl kuohukermaa

4 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina

1 1/2 dl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta siivilöitynä

tomusokeria pinnalle

(tarjoiluun kermavaahtoa ja mansikoita)

 

1. Sulata suklaa, voi ja kerma kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä. Nosta kattila leideltä ja anna seoksen jäähtyä viisi minuuttia.

2. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita se jäähtyneeseen suklaaseokseen.

3. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon loput sokerista. Kääntele valkuaisvaahto ja siivilöity kaakaojauhe suklaa-keltuaisseokseen, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin.

4. Vuoraa leivinpaperilla 23 cm:n pyöreä irtopohjavuoka ja sirottele pohjalle vähän kaakaojauhetta. Kaada taikina vuokaan ja paista esilämmitetyssä 180-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja kumoa se sitten tarjoiluastiaan. Koristele suklaatryffelikakku tomusokerilla, leikkaa viipaleiksi ja tarjoile kermavaahdon ja mansikoiden kera.