Anoppi toi punasia viinimarjoja ja tekasin niistä piirakan. Muistin Kirsin tekemän piirakan ja tein sillä ohjeella. Ihanaa tuli, suosittelen. Ohje kopioituna Kirsiltä.

Punaherukka-tuorejuustopiirakka

 

pohja:

100 g margariinia tai voita

3/4 dl sokeria

2 keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

 

täyte:

5 dl punaherukoita

2 valkuaista

1 dl sokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl perunajauhoja

 

Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Valmista pohja. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja maito. Leivitä taikina voideltuun irtoreunaiseen vuokaan (halk. 25-28 cm).

Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti haarukalla kevyesti nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.

Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40-45 min. Anna piirakan jäähtyä ja irrota vasta sitten reunarengas sen ympäriltä.