Valmistusaika 15 minuuttia, lisäksi jäähdytys, 800 g kinuskeja

 

500 g tummaa suklaata pieninä paloina

400 g:n tölkki makeutettua maitotiivistettä

40 g väkeviä piparminttukaramelleja hienoksi murskattuina (minä laitoin marianne murua, oiskohan ollu joku 80-100 g)

50 g maito- tai valkosuklaata sulatettuna

 

Laita tumma suklaa ja maitotiiviste kulhoon hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle. Sulata suklaa koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon murskatut piparmintut ja vatkaa huolellisesti.

Vuoraa matala 18 cm:n uunivuoka leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan ja levitä sitä nurkkia kohti. Tasoita pinta ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

Nosta jähmettynyt levy vuoasta ja irrota paperi. Sulata maito- tai valkosuklaa ja kaada se paperiseen pursottimeen. Napsauta kärki pois ja pursota suklaakiekuroita kinuskien päälle. Leikkaa levy 2x2 cm:n neliöiksi ja nostele kinuskit tarjoiluastiaan.