Kokeilin viimein hiukka erilaista mangojuustokakkua, näin äitienpäivän kunniaksi. Kuskasin näitä syötäväksi kahteen paikkaan, joten päätin kokeilla näitä muffinivuokiin ja ihan kivoja tuli. Minä tolovana en tajunnu ottaa kuvvaa ku tälleen päältä . Ei näistä kyllä palioa nää, mutta on koottu muffinipeltiä apuna käyttäen vuokiin samalla tavalla ku kakkuvuokaanki. Pinnalle pursotin koristeeksi Flora vispiä.

Mango-tuorejuustokakku

Pohja

200-300 g vaaleita keksejä (laitoin 300g jyväshyvän hyväset kauranen vanilja keksejä)

50-70 g suolatonta voita

Täyte
500 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2,5 dl mangososetta (laitoin kaks semperin mangososetta)
0,5 dl vettä
5 kpl liivatelehtiä
2,5 dl Kermaa (laitoin Flora vispiä)


Pintahyytelö
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1 dl mangososetta (tein 1,5 kertasella ohjeella ja laitoin kaks semperin mangososepurkkia)

Valmista pohja:
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista täyte:
Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja mangosose. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä liotetut (5 min.) ja kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi seos kermavaahdon joukkoon.

Laita mango-juustotäyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Pidä kakkua pakastimessa, kunnes täyte on kohmeinen. Näin täyte ei sula kakkua hyytelöidessä. (minä hyydytin jääkaapissa yön yli)

Valmista pintahyytelö:
Kiehauta vesi ja sekoita veden joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon mangosose.

Anna hyytelön jäähtyä hieman ja kaada se hyytyneen kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia, kunnes pintahyytelö on hyytynyt täysin.
Irrota vuoka kakun ympäriltä varovasti ja koristele kakku haluamallasi tavalla.