Leevi 8kk oli yks päivä repässy hyllyltä Annie Bellin Upeat kakut-kirjan ja se sattu aukeamaan tämän reseptin kohalta. Leevi tais antaa äitille vinkin ;) Olinkin miettiny, että mihin käyttäisin Haaparannalta ostamiani minivaahtiksia ja näihin niitä tuli oikeen ohjeen mukaan koristeeksi :)

Taivaalliset minttupalat

Noin 35 minipalaa (minä tein 24 palaa)

 

Taikina

8 munanvalkuaista huoneenlämpöisinä

ripaus merisuolaa

1 tl viinikiveä (en laittanu... en oo tällaseen koskaan törmänny. netistä luin, että sais apteekista ostaa, mutta siellä sanovat, että ei heillä sitä enää oo... ennenvanhaan sitä on kuulemma käytetty... puhuvat tästä niin menneessä ajassa etten viittiny alkaa enempää etsiskelemään)

250 g tomusokeria

140 g vehnäjauhoja

 

Täyte ja kuorrutus

500 g mascarpone-juustoa

4 rkl Creme de Menthe-likööriä

40 g vaaleaa siirappia, esimerkiksi vaahterasiirappia

25 g pieniä, valkoisia vaahtokaramelleja

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele leivinpaperiarkki voilla ja rajaa se taivuttamalla reunat 30 *23*4 cm:n suuruiseksi altaaksi. (minä laitoin suorakaiteenmuotoisen säädettävän reunavuoan pellin päälle ja laitoin sen päälle leivinpaperin silleen että reunavuoka oli vaan pitämässä leivinpaperia "pystyssä")

Pane valkuaiset, suola ja viinikivi kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sähkövatkaimella valkuaiset vaahtoutuvat nopeasti. Lisää tomusokeri muutama ruokalusikallinen kerrallaan siivilän läpi vaahtoon. Vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen  vähintään 20 sekuntia. Lisää jauhot siivilän läpi marenkivaahtoon kolmessa erässä, sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen. Kaada marenkitaikina pellille rajattuun tilaan. Tasoita pinta ja paista levyä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen ja tuntuu kosketettaessa kiinteältä. Irrottele levy veitsellä reunoistaan ja nosta levy papereineen pöydälle jäähtymään, paperi pöytää vasten.

Pane mascarpone kulhoon, sekoita siihen minttulikööri ja siirappi. Irrota marenkilevy paistopaperista ja leikkaa levy kahtia. Levitä puolet täytteestä notkealla veitsellä levyn puolikkaalle ja nosta toinen levy päälle. Levitä loput täytteestä kerrosten päälle. Tasoita reunat ja leikkaa kakkulevy sahateräisellä veitsellä 3-4 cm:n kuutioiksi. Koristele pienillä vaahtokaramelleilla, paina ne kevyesti kuorrutukseen. Nosta minileivokset tarjoiluvadille.