Sain jonkin aikaa sitten Dansukkerilta hillosokeria ja samassa paketissa tuli myös tämä appelsiini-vaniljahillon ohje. Nyt tekasin tätä ja annoin ystäville ystävänpäivälahjaksi.

Appelsiini-vaniljahillo

n. 5 dl

runsas 1 kg appelsiineja (kuorettomia lohkoja ja mehua noin 500 g)

1/2 pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

2 tl Vaniljasokeria

 

1. Pese 1-2 appelsiinia ja raasta niistä keltainen kuoriosa.

2. Kuori appelsiinit veitsellä leikaten, leikkaa hedelmäliha kuorettomiksi lohkoiksi suoraan kattilaan ja puserra kalvokimpuista mehu lohkojen päälle.

3. Lisää kuoriraaste ja hillo-marmeladisokeri, kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana.

4. Jäähdytä 15 minuuttia ja mausta vaniljasokerilla.

5. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

6. Hillo on valmista käytettäväksi vuorokauden kuluttua.