Sain jonkin aikaa sitten Dansukkerilta hillosokeria ja samassa paketissa tuli myös tämä appelsiini-vaniljahillon ohje. Nyt tekasin tätä ja annoin ystäville ystävänpäivälahjaksi.
Appelsiini-vaniljahillo
n. 5 dl
runsas 1 kg appelsiineja (kuorettomia lohkoja ja mehua noin 500 g)
1/2 pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
2 tl Vaniljasokeria
1. Pese 1-2 appelsiinia ja raasta niistä keltainen kuoriosa.
2. Kuori appelsiinit veitsellä leikaten, leikkaa hedelmäliha kuorettomiksi lohkoiksi suoraan kattilaan ja puserra kalvokimpuista mehu lohkojen päälle.
3. Lisää kuoriraaste ja hillo-marmeladisokeri, kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana.
4. Jäähdytä 15 minuuttia ja mausta vaniljasokerilla.
5. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
6. Hillo on valmista käytettäväksi vuorokauden kuluttua.
Kommentit