Tämän kakun tein kahen ystäväni baby showereihin. Lasketut ajat oli niin lähekkäin niin pidettiin yhteiskutsut. Tämän kakun ohjeen oon joskus vuosia sitte kehitelly muutamasta ohjeesta yhistellen.

VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

 

Pohja:

170 g kaurakeksejä

50 g voita

 

Täyte:

3-4 liivatelehteä

1 1/4 rkl sitruunamehua

n. 250 g valkoista suklaata

200 g Viola maustamatonta tuorejuustoa

200 g Keiju vanilja kasvirasvavalmistetta

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 valkuaista

2 dl kuohukermaa (laitoin 2,5 dl Flora vispiä)

 

Koristeluun:

Kaakaojauhetta

 

Hienonna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Vuoraa irtopohjan pohja leivinpaperilla. Taputtele/painele keksiseos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ainakin 5 min. Sulata suklaa vesihauteessa (sulatin mikrossa). Vatkaa Viola ja Keiju keskenään notkeaksi. Sekoita Viola, Keiju, puolet sokerista ja vaniljasokeri suklaan joukkoon. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaaseokseen kokoajan sekoittaen. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää vaahdot varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele pinta kaakaojauheella.

Tähän kakkuun laitoin vielä vadelmia reunalle. Olivat sulia ku kävi pieni kämmi (ei mulla) ;). Kauniimpi ois ollu jos ois nakannu jäiset marjat vaan pintaan. Reunoille laitoin tollasia keksejä ja sitte vielä noita vauva-aiheisia nauhoja. Toinen äippä saa tytön ja toinen pojan.

Tässä kuva kakkupalasta. Ei kovin edustava palanen, ku tämä oli viimeinen pala kakkua. Nappasin kuvan ennenkä koko kakku katosi.