Leivoin tänään nougat-piirakkaa pakkaseen vierasvaraksi. Söin tätä (tai ainakin luulen niin) yksillä synttäreillä ja halusin kokeilla. Googlettamalla löysin ohjeen, jota kuitenkin muutin isommaksi, ku halusin paksumman pohjan. Piirakan taikinakin oli jo niin hyvää, että odotukset oli korkealla ja hyväähän tästä tulikin :)
Nougat-piirakka
Pohja:
450 g suolaamatonta voita
3 dl sokeria
6 munaa
8 dl vehnäjauhoja
8 rkl tummaa kaakaojauhetta
7 tl leivinjauhetta
3 dl täysmaitoa (laihemmatkin käy)
Kuorrutus:
2,5 dl pähkinäsuklaalevitettä
2 kpl Maraboun Dubbel Nougat patukkaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle . Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15-18 min.
Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä ja tarvittaessa voit hieman pehmentää sitä mikrossa/vesihauteessa.
Sulata Dubbel Nougat mikrossa. Valuta nougat pinnalle esim. lusikan tai nuolian avulla kuvioiden. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.
Kommentit