Tämän sitruunaisen juustokakun tein kullan synttäreille... sekun tykkää sitruunasta :D Ohjeen otin joltain keskustelupalstalta, mutta en muista mistä. Googlettamalla löytyi.

1241115966_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitruunainen juustokakku

pohja:
175g makeita kokojyväkeksejä (esim digestiv)
70g marg./voita



täyte:
1 sitruuna
2 munaa
400g philadelphia tuorejuustoa
150g ranskankermaa
1dl sokeria
1rkl maissitärkkelysjauhoa


1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. murenna keksit esim. kaulimalla niitä suljetussa muovipussissa

2. Sulata voi/marg. kattilassa, lisää keksimuruset ja sekoita murut rasvaan.

3. Voitele irtopohjavuokainen kakkuvuoka ja kaada murut vuoan pohjalle ja painele ne siihen tiiviiksi pohjaksi vaikka lusikan avulla.

4. Raasta sitruunan kuori. Puolita sitruuna ja purista siitä mehu säästöön.

5. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin.

6. Vatkaa sitruunankuori, sitruunamehu, keltuaiset, philadelphia, ranskankerma, sokeri ja jauhot tasaiseksi seokseksi.

7. Vatkaa valkuiasiet kovaksi vaahdoksi (huom, puhtaassa, kuivassa kulhossa ja puhtaalla, kuivalla sähkövatkaimella!)

8. Lisää vatkatut valkuaiset muuhun juustoseokseen ja kääntele varovaisesti lusikalla kunnes se on kunnolla sekoittunut.

9. Lusikoi täyte pohjan päälle ja paista uunissa 150 asteessa n.50min, kytke sitten uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä uunissa.

10. Ota kakku pois uunista ja poista varovasti vuoka. Laita kakku jääkaappiin ja pidä se siellä yön yli.

Vinkkinä: mitä kauemmin kakku on jääkaapissa sitä paremman makuista siitä tulee! En silti tarkota, että sitä vois pitää siellä viikkotolkulla :D