En oo koskaan ennemmin tehny simaa ja en siitä kovin hirmusesti tykkääkkään, mutta tänä vuonna sain simantekosokerit Dansukkerilta ja päätin ryhtyä toimeen. Kovasti ovat muut kehuneet simaani ja tuuminkin, että se on alottelijan tuurilla onnistunut hyvin :D

Simanteko ohjeen sain Dansukkerilta samaisessa sokerilähetyksessä. Ohjeesta poiketen käytin kokonaisten sitruunoiden sijasta sitruunatäysmehua.

1241115948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sima

8 litraa vettä
1/2 kg Fariinisokeria
1/2 kg Taloussokeria 
6 rkl sitruunatäysmehua 
1/4 tl tuoretta hiivaa
rusinoita

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunatäysmehu. Lisää haaleaan seokseen hiiva. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.
Huom ! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa, huoneenlämmössä noin 3 päivässä. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

HAUSKAA JA SIMANMAKUISTA VAPPUA KAIKILLE Kieli ulkona