Tässäpä kakku joka vei minut juustokakkujen salattuun maahan. Tämä on siis ensimmäinen juustokakku jota koskaan tein ja sille tielle jäin. Oon saanu tämän ohjeen monta vuotta sitte työkaverilta ja siitä lähtien on monet kerrat tällä kakulla herkuteltu. Edellisestä kerrasta on kumminkin jo hieman aikaa. Tämä on alkujaan Valion ohje, siksi nimi on Hovi-suklaakakku. Nythän tämä olis Viola-suklaakakku, mutta kun tuo Hovi on niin iskostunut päähän.
HOVI-SUKLAAKAKKU
Pohja
1 pkt (175g) suklaatäytekeksejä (esim. minttudomino)
50 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
170 g tummaasuklaata
200 g Viola maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sulata suklaa. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, suklaa ja liivateseos. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan, peitä ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit