Tämän ohjeen löysin Täydelliset Naiset-keittokirjasta.
Karamellikuorrute
4 2/3 kuohukermaa (liekkö tästä jotain tekstiä puuttu ku noin luki... liekkö desejä... minä tein kaksinkertasen satsin ja laitoin yhteensä 7dl vispikermaa)
300 g pieniä pehmeitä toffeekaramellejä
Kuumenna kermaa ja karamellejä kasarissa hyvin miedolla lämmöllä silloin tällöin vatkaten, kunnes karamellit ovat liuenneet täysin. Siirrä seos kulhoon ja peitä kuorrutteen pinta tuorekelmulla. Pane jääkaappiin ja anna olla siellä, kunnes se on jäähtynyt kunnolla. (minä annoin olla yön yli).
Vatkaa kuorrute sähkövatkaimella kevyeksi, ilmavaksi ja sileäksi. Kuorrutteen voi valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja panna sen peitettynä jääkaappiin odottamaan.
Tässä kuvassa kuorrutetta on kakun välissä. Kokosin kakun vuokaan ja annoin olla yön yli.
Kommentit