Tällaista rahkakakkua tein juhannukseksi ja vietiin sitte mennessämme kaveriporukan juhannuskemuihin. Oisin mielellään tekassu vaikka jonkin juustokakun, mutta kun jääkaappitila oli rajallista niin tällanen oli hyvä vaihtoehto.

690397.jpg

Rahkakakku

4 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl suolaa

0,5 dl maitoa

1 prk rahkaa

2 kananmunaa

150g voita

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, rahka ja sula voi. Yhdistä osat keskenään ja sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa n.45 min. Tarkista kypsyys ja tarvittaessa jatka vielä paistamista.

Minä paistoin 45 min ja hyvä tuli :)