HAUSKAA VAPPUA !!!

555131.jpg

LAKKA-JUUSTOKAKKU

Pohja:

200 g  kaurakeksejä

80 g voita

 

Täyte:

6 liivatelehteä

250 g rahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2-2,5 dl kermaa (laitoin 2,5 dl flora vispiä)

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

0,25 dl sitruunamehua

 

Pinnalle:

2 dl lakkahilloa

2 dl vettä

1,5-2 dl hyytelösokeria

 

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle (laita tarvittaessa pohjalle leivinpaperi).

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen väh.5 minuutiksi. Sekoita rahkan ja tuorejuuston sekaan sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi ja liota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele varovasti muun täytteen joukkoon. Kaada täyte keksiseoksen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään (mulla oli hoppu, tein kakun neljä tuntia ennen koristelua ja vuoasta poistoa, oli kyllä jo hyvin hyytynyttä).

Laita lakkahillo ja vesi kattilaan, kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada seos kakun pinnalle. Käytä pinnan levityksessä vaikka kauhaa apuna, pintaa ei voi kaataa vaan ja sitte levittää, sillä täyte muuten "lähtee mukaan". Tässä täytyy olla aika ripeä. Laita kakku jääkaappiin niin kauaksi, että pinta on hyytynyt (tämän pinnan voit kyllä tarvittaessa  tehä jo edellisenä päivänä, kunhan täyte on jo hieman ehtinyt hyytyä).

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Minä laitoin valkosuklaata, valkoisia marsipaanikukkia ja vihreitä marsipaanilehtiä.

555128.jpg