Tänään tulee harvinaisia vieraita, joten minäpä tekasin tällasen sydämiä sulattavan suklaakakun. Oon saanu tämän ohjeen Tupperware-esittelijältä, kiitos vaan Terhille ohjeesta :)

493936.jpg

Sydämiä sulattava suklaakakku<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

POHJA:

200 g kaura-keksejä

50 – 75 g sulatettua rasvaa

(pohja jää mureammaksi, jos laittaa vain 50 g rasvaa)

 

PÄÄLLE:

500 g mascarpone-juustoa

2dl maustamatonta jogurttia

1 tl vaniljasokeria

130 g valkoista suklaata (esim. Panda)

150 g tavallista suklaata (esim. Panda)

 

1.      Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

 

2.    Sekoita juusto, jogurtti ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi (esim. varovasti sähkövatkaimen 1 teholla) ja jaa taikina kahteen osaan. (tai vastaavasti jaa aineet jo alussa kahteen eri astiaan).

 

3.    Sulata molemmat suklaat. Lisää toinen suklaa toiseen taikinanpuolikkaaseen ja toinen toiseen puolikkaaseen.

 

4.    Lisää valkoinen suklaataikinaseos murupohjan päälle ja sen jälkeen tavallinen suklaataikinaseos, niin että ruskea massa jää päällimmäiseksi.

 

5.    Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

 

6.    Ripottele päälle esim. tummaa kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

 

493937.jpg

Normaalisti koristelen tämän kakun vaan kaakaojauheella, mutta nyt innostuin laittaan päälle myös tummaa ja valkoista suklaata!

Ja sydämet sulaa :o)