Tämän piparisen-juustokakun ohjeen nappasin joltain nettisivulta, mutta en siinä kiireessä hokannu kattua mikä se sivu oli.

1137517.jpg

PIPARINEN JUUSTOKAKKU

Pohja
noin 250 g valmista piparkakkutaikinaa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia tai Hovi)
1 1/2 dl fariinisokeria, tiukasti mittaan puristettuna
2 munaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka hyvin tai vuoraa se leivinpaperilla. Kauli piparkakkutaikina vuoan pohjan kokoiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja kaada pohjalevylle.

Paista torttua 175 asteessa noin 40 minuuttia (minä paistoin kauemmin... oliskohan ollu 50 min). Jäähdytä torttu täysin ennen tarjoilua, mielellään jääkaappikylmäksi. Koristele torttu valmiilla piparkakuilla, tai paista yli jääneestä taikinasta pieniä koristepiparkakkuja 200-asteisessa uunissa.

 

Minä paistoin pieniä piparkakkuja koristeeksi, mutta lasten synttärit vietettiin tilanpuutteen vuoksi mummulassa ja jätin kaikessa tohinassa piparit kotiin pöydälle. En siis saanu niitä koristeeksi. Olin aatellu, että oisin laittanu paljon mini pipareita pinnalle "keoksi"... vähän kyllä harmitti. Onneksi äitillä oli pipareita.