Tämän kakun ohjeen nappasin Canelialta ja onhan kuulkaa ihana ohje... siis älyttömän hyvää tuli kakusta, kiitos kovasti ohjeesta!

Minä käytin tähän kakkuun nimensä mukaan Helmi kermalikööriä, siitä syystä, että oli halvempaa ja niin ihanan nimistä :)

Koristeena on silikonimuotilla tehtyjä valkosuklaakukkia, joiden keskustaa maalasin ruskealla elintarvikevärillä. Lehdet on kaupan valmiita. "Raidat" kukkien ja lehtien alla on tummaa suklaata. Koristeiden päälle suhautin vielä helmiäis spraytä.

884786.jpg

Helmi-kermaliköörikakku

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl)
75 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

Täyte:

3 liivatelehteä
1 dl Helmi-kermalikööriä (tai muuta vastaavaa)
2 dl kuohukermaa (laitoin Flora vispiä 2,5 dl)
400 g mascarponea
160 g (eli noin 2,6 dl) tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. (Vaniljasokerin voit halutessasi korvata yhden vaniljatangon siemenillä.)

Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana mascarpone-sokeriseoksen joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.

(muutin vähän työjärjestyksiä alkuperäiseen ohjeeseen nähden)

884785.jpg