Lähden tästä tuppereille ja vien mennessäni tällaisen vadelmaisen juustokakun. Lisään ohjetta myöhemmin.

Edit. 27.9.2007  Viimein sitä lupaamaani ohjetta ;) Löysin sen täältä.

853581.jpg

Vadelmainen juustokakku

Pohja:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

14 kpl digestive-keksejä (laitoin vaniljatäytteisiä kaurakeksejä)

100 g Flora leivontamargariinia (noihin kaurakekseihin riitti 50g rasvaa)

1 tl kanelia (unohin laittaa, mutta ei haitannu)

 

 

Täyte:

 

2,5 dl Flora vispiä

1 dl ranskankermaa

1 dl sokeria

250 g Crème Bonjour Maustamatonta

0,5 dl sitruunamehua

4 kpl liivatelehteä (tuli aika jämäkkää, varmaan kolmekkin riittää)

 

Pinnalle:

 

4 dl vettä

2 ps Lipton Yrttitee Ruusunmarjaa (laitoin tavallista ruusunmarjateetä, ku yrttiversiota ei löytyny)

3 rkl sokeria

4 kpl liivatelehteä

200 g vadelmia (tuohon tupperin vuokaan ku tein, niin ois saanu olla enemmänki)

 

 

Hienonna keksit (=200 g) monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja kaneli. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja laita se vuokaan. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle. Vatkaa Flora Vispi, ranskankerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää Crème Bonjour joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pehmitä liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä vedessä, valuta vesi pois ja sulata lehdet kuumennettuun sitruunanmehuun. Lisää jäähtynyt liivateseos juustomassaan. Kaada seos pohjan päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Valmista pintakiille. Kiehauta vesi kattilassa. Hauduta teepusseja noin 5 minuuttia. Ota teepussit pois ja lisää sokeri. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä, valuta vesi pois ja sulata lehdet kuumaan yrttiteehen. Asettele vadelmat juustokakun pinnalle. Kaada liemi hyytyneen kakun pintaan, vaimenna kaatoa lusikalla, ettei hyytelökerros vaurioidu. Hyydytä kakkua vielä runsas tunti jääkaapissa. Irrota kakku vuoasta varovaisesti ennen tarjoilua.