Tämä mango-juustokakku oli tilauskakku ja se matkaa huomenaamulla polttaripiknikille. Ohje on Marielta.

Mango-juustokakku

Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan

 

pohja:

200g digestivekeksejä (laitoin vaniljatäytteisiä kaurakeksejä)

75g voita tai margariinia

 

Täyte:

4 liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa

 

kuorrute:

2dl mangososetta (semper on minusta paras, esim. piltti ei hyydy samalla tavalla kakun päällä)

2 liivatetta

2 rkl vettä

 

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Koristele kakku esim. kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.

1.9.2007 synttäribileisiin tehty Mango-juustokakku