Äitin synttärikakku!

Tein 4-munan kakkupohjan, kostutin vaniljamaidolla ja väliin laitoin mustikkamoussea. Päällä mustikka"keko" + hyytelösokeri, flora vispi ja valkosuklaaraastetta. Koristeena marsipaanikukkia ja sokerihelmiä. Violettia marsipaania sain sekottamalla punasta ja sinistä keskenään ja värjäämällä valkosta Americolor Soft Gel Paste Violetilla.

531675.jpg

Mustikkamousse:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

300g mustikoita

5 liivatelehteä

2,5 dl vispikermaa

2 dl maitorahkaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (väh. 5 min) Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja molemmat sokerit. Liota liivatelehdet pieneen määrään kiehuvan kuumaa vettä ja anna hetki jäähtyä. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää seokseen mustikat. Nostele lopuksi joukkoon kerma.

 

531916.jpg