Äitin synttärikakku!
Tein 4-munan kakkupohjan, kostutin vaniljamaidolla ja väliin laitoin mustikkamoussea. Päällä mustikka"keko" + hyytelösokeri, flora vispi ja valkosuklaaraastetta. Koristeena marsipaanikukkia ja sokerihelmiä. Violettia marsipaania sain sekottamalla punasta ja sinistä keskenään ja värjäämällä valkosta Americolor Soft Gel Paste Violetilla.
Mustikkamousse:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
300g mustikoita
5 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (väh. 5 min) Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja molemmat sokerit. Liota liivatelehdet pieneen määrään kiehuvan kuumaa vettä ja anna hetki jäähtyä. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää seokseen mustikat. Nostele lopuksi joukkoon kerma.
Kommentit