Meidän piti lähtä tänään pääsiäiseksi lappiin mökkeileen, mutta meidän pienimmäinen on flunssassa, niin ei uskalleta sen kans lähtä.
Tämän Nanaimo-kakun olin ajatellu viedä sinne mukanani, mutta nyt jää sitte meidän tuhottavaksi. Joten, vieraita otetaan ilolla vastaan :o)
Löysin tämän ohjeen kirjasta "Klassisen keittokirja aarteet". Ohjeessa on tehty Nanaimoleivoksia, mutta mulla ei oo neliskulmaista vuokaa, niinpä tein kakkumallin. Tästä kukin leikatkoon itelle sopivan palasen. Hiukka myös muokkasin tuota ohjetta, jätin pohjasta kookoshiutaleet pois, ku en niistä tykkää ja kiisselijauhetta en oo eläissäni nähny, saatikka tienny sellasta olevan... enkä kyllä sitä kaupastakaan löytäny, niin korvasin perunajauhoilla.
NANAIMOKAKKU
Pohja:
100 g voita sulatettuna
60 g sokeria
35 g kaakaojauhetta
1 kananmuna
200 g grahamkeksin muruja
70 g saksanpähkinöitä murusina
Sekoita aineet kulhossa keskenään ja painele vuoan pohjalle (esim. irtopohja). Pane jääkaappiin tunniksi.
Täyte:
100 g pehmeää voita
70 g perunajauhoja
10 ml vanilliiniesanssia
90 ml maitoa
420 g tomusokeria siivilöitynä
Vatkaa kulhossa voi, perunajauho ja vanilliiniesanssi. Sekoita vähitellen joukkoon maito ja tomusokeri vuorotellen kolmannes kerrallaan. Kun täyte on tasaista, levitä se viileälle pohjalle ja pane jääkaappiin tunniksi.
Päällys:
140 g puolimakeaa suklaata
25 g voita
Sulata suklaa ja voi. Levitä suklaaseos tasaisesti viileälle täytteelle. Laita jääkaappiin niin kauaksi, että suklaa jähmettyy.
Koristele kaakaojauheella ja tomusokerilla.
Tämä kakku on sitte tosi makeaa!
(tässä kuvassa värit kohdallaan)
Kommentit