Tänään meidän pikku Taavi täyttää 3kk :) ja sitä juhlistamme tällaisella banaaniaurinko-kakulla. Yhtä aurinkoinen on poikakin. Taavi juhlistaa päivää aloittamalla vellin syönnin. Illalla on tarjolla peruna-porkkana velliä, jospa yöllä sitte nukuttas paremmin...

449272.jpg

En alkanu koristeleen sen kummemmin, kun minusta oli kaunis tällaisenaan.

Pohja:

175 g kaurakeksejä

75 g voita

 

Täyte:

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

5 dl maustamatonta jogurttia

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150g appelsiinimarmeladia

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

8 liivatelehteä

0,5 dl appelsiinimehua

 

Päälle:

4-5 banaania

4 dl appelsiinimehua

1,5 dl hyytelösokeria

 

Murskaa keksit. Lisää sulatettu voi keksimurskan joukkoon ja sekoita. (Kiinnitä halutessasi leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin, vuoanhalkaisija n. 24-28cm) Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, appelsiinimarmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet. Anna liivate-mehuseoksen jäähtyä hieman ja lisää se täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Vaahdota vaniljakastike ja lisää varovasti täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mutta mielellään seuraavaan päivään.

Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi ja asettele kakun päälle ulkoreunasta lähtien niin, että viipaleet menevät hieman päällekkäin. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Valuta liemi varovasti banaaniviipaleiden päälle. Hyydytä kakun pinta jääkaapissa. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluvadille.