Viime viikonloppuna juhlittiin 30v. synttäreitäni sukulaisten kesken. Tein Confetista tilaamaani reunavuokaan tällaisen mansikka- ja valkosuklaamoussekakun. Pohjaksi tein 2 munan kakkupohjan. Se ei kyllä näy, koska jostain syystä pohja "pakeni" laidoilta ja mansikkamousse sitte täytti laidat. Moussejen ohjeet löysin joltain nettisivulta, en kyllä muista enää miltä. Koristeena on valkosuklaarouhetta ja ensimmäisiä koskaan tekemiäni marsipaanikoristeita... innostus kyllä iski, mutta en tiiä oikeen onko taitoja riittävästi... noo-o, se jää nähtäväksi ;)

417663.jpg

Kakun ohje tässä:

POHJA:

2 munaa

3/4 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohja- tai reunavuokaan. Paista 175 asteessa n.15 min.

 

MANSIKKAMOUSSE:

200g mansikoita

2 liivatelehteä

reipas 1/2 dl tomusokeria

2 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja mausta tomusokerilla. Sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää neste ohuena nauhana mansikka-tomusokeriseokseen. Vaahdota vispikerma ja lisää se varovasti käännellen marjaseokseen.

 

VALKOSUKLAAMOUSSE:

200g valkosuklaata

2 liivatelehteä

4 dl vispikermaa

1 rkl sokeria

1 kananmunankeltuainen

Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita 2dl vispikermaa, sokeri ja kananmunankeltuainen kattilaan ja keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sakenee. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet seokseen. Lisää valkosuklaa pienissä erissä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Vaahdota 2dl vispikermaa ja lisää varovasti käännellen valkosuklaaseokseen.

 

KAKUN KOKOAMINEN:

Kokoa kakku vuokaan. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kaada päälle mansikkamousse ja siihen päälle valkosuklaamousse. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Poista kakku vuoasta ja koristele.