Ullan Elämä makeaksi-blogissa törmäsin tähän ihanaiseen herkkuun. Slurps! Heti ku reseptin näin oli pakonomainen tarve löytää kondensoitua maitoa ja päästä testaan tätä. Ihanaa on :) Kondensoidun maidon löytäminen oli tässä se hankalin puoli. Mun mies kävi kaupungilla ja laitoin sille asiaksi ostaa sitä. Oli kierrelly itämaisia kauppoja ja missään ei ollu. Stockmannilla myyjä oli tokassu, että "mitäää... ei oo". Noo, ei sitä ekka reissulla löytynytkään, mutta ite ku olin kaupungilla, niin pistäydyin varsin vielä stokkalla, ku en suostunu uskoon, että niillä ei sitä oo. Ensimmäiseltä myyjältä kysyin ja se sano, että "joo, on meillä, ihan just on taas saatu sitä hyllyyn". Ostin heti kaks purkkia... jotka kummatki on jo käytetty :) Tein molemmista Banoffeeta :D

1810245.jpg1810246.jpg

 

Ohje on kopioitu Ullalta (pieniä muutoksia tein).

 

Banoffee-torttu

Pohja:

300 g suklaa Digestive-keksejä

100 g voita

Täyte:

397 g kondensoitua maitoa

3-4 banaania

2,5 dl Flora vispiä

2 tl vaniljasokeria

kaakaojauhetta

 

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.

Pingota n.20cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.

Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi (ole tarkkana keittäessä, että purkki on kokoajan vedenpeitossa, se saattaapi kuulemma räjähtää jos vesi käy vähiin... HUIH).

Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.

Vaahdota Flora vispi ja mausta se vaniljasokerilla.

Pilko banaania toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko taas banaania vaahdon päälle. Pintaan laitettavat banaanit pysyy parempina, jos pyöräytät ne sitruunamessa, silloin ne ei tummu niin paljon.

Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!